Festival Hoogezand 2004

Discussion in 'Amsterdam' started by WorldPeace, May 13, 2004.

 1. WorldPeace

  WorldPeace Senior Member

  Messages:
  1,555
  Likes Received:
  4
  Mijn lieffe vriend Romke heeft een huisje in Hoogezand gekogg met een grote tuin, waar in de zomer lekker in gefeest kan worden. Stuur ee meeltje naar vgypsy_rosev@hotmail.com voor meer informatie. Of reageer ff op deze thread. Kussiejs en piesssss van Sjel en Ron [​IMG] Bekijk ook ff onze site http://www.members.lycos.nl/hippielovers
  ______________________________________________________________________________________

  Hersenspoeling of een uitdaging . .
  Elk jaar krijg ik de perikelen om te gaan schrijven over datgene wat ik in dat jaar meegemaakt heb . Het is vrij simpel om rond te kijken in een wereld waar de economie kunstmatig hoog gehouden word . Romke weet immers dat wanneer er een hoog rendement behaald word , de zaken goed gaan . Maar geef nou zelf eens toe . . . .

  Wat is er met deze wereld aan de hand ?

  Is de economie aan de hoge kant , word het rendement behaald en net zo hard weer naar beneden gehaald of is de mensheid te zwak om een mening te uiten ?

  Dagenlijks hoor je mensen zeuren en klagen dat alles zow duur is , dat de regeltjes uit de hand lopen , wij zijn toch wezens die de grootste mensenmassa hebben ?

  Maar owkeey Romke stopt met vragen en gaat verder met vragen beantwoorden !

  Al enige tijd vraag ik me af , waarom mensen lopen te zeiken wanneer ze een drankje aan het afrekenen zijn in een kroegje , waar amper mensen te vinden zijn , en de muziek alleen leuk klinkt in de oren van diegene die de cd-speler mag bedienen .

  Een meisje van een jaar of 18 besteld een breezer en moet voor dat kleine flesje zowat 4 euro betalen , eigenlijk te gek voor woorden . Maar owkeey als zij dat flesje breezer in de supermarkt koopt is het vrijwel een stuk goedkoper , maar ze gaat juist naar een kroeg waar ze mensen kan ontmoeten , die net als haar lekker bezopen de avond door kan komen . En het vreemde aan mensen vind Romke , dat wanneer er alcohol door het lichaam stroomt de sfeer wat aangenamer lijkt .

  Zij had natuurlijk thuis ook een flesje breezer kunnen drinken , maar dat deed zij niet , omdat dat niet gezellig is , thuis houden je ouders je sterk in de gaten en in een kroeg mag bijna alles .

  Stel je bent 14 jaar , en je besteld een breezer , in een kroeg hebben ze daar geen moeite mee , ze zijn volgens de wet in overtreding om een alcoholisch drankje aan een minderjarig kind te verkopen . Maar owkeey het is voor de kroegeigenaar een inkomen , zonder verkoop geen feest .

  Maar de kroegeigenaar beslist , hij of zij is de baas .

  Romke denkt dat het uitgaan gebasseerd is naar aanleiding van de opvoeding die je gekregen hebt van je ouders .

  Het is erg makkelijk om te zeggen `` we gaan vanavond naar de disco``

  Zelf zou ik dat anders betitelen , het is meer geld wegbrengen dan wat anders .

  Ten eerste word een kroeg in stand gehouden , elk drankje is een inkomen voor de kroegeigenaar of eigenaresse , daar hoef je zelf weinig voor te doen .

  Het einigste wat belangrijk is , tja het bestellen en betalen van hetgeen wat je besteld had .

  Vandaar is het ook een verklaring dat een drankje in een kroeg , discotheek of een festival zow bijzonder prijzig is . Er zijn mensen die er van moeten leven . . . . . .

  Romke denkt dat het een feit is , en puur gebaseerd op waarheid , dat wanneer je in een supermarkt een drankje koopt het wel eventjes goedkoper is dan in een kroeg .

  Maar in een kroeg heb je muziek , en er komen mensen , het is er gezellig .

  Dat denken de mensen . .

  Opzich klopt het wel , het word pas echt gezellig als je een beetje aangeschoten bent .

  Maar dat kan thuis toch ook . . ?

  Eigenlijk wel denkt Romke , maar thuis heb je niet zoveel verschillende mensen , die je wel in een kroeg tegenkomt .

  En in een kroeg speeld nog wel eens een bandje , of je komt er bekende mensen tegen .

  Thuis kan je toch toch muziek maken , maar dat is niet leuk , der zijn weinig mensen bij , en zonder publiek is een band niet leuk . Een bandje wil juist graag in de belangstelling staan , en optreden in een kroeg is ook niet zow goedkoop . Zelf drank meenemen mag niet , want de kroegeigenaar vind het wel goed dat jullie daar komen spelen , puur omdat er dan weer wat verdiend kan worden . Het is ronduit belachelijk dat er vrijwel geen kroegjes zijn die chips en dergelijke voor een redelijke prijs verkopen . Is dit belachelijk of juist een voorgeprogrameerd idee van de horeca wet . . ?

  Romke denkt , samenhorigheid is belangrijk .

  Het zou toch makkelijk zijn om je eigen drank mee te nemen , en om je favoriete instrument te bespelen samen met wat wildvreemde mensen , die het uitgaan te duur vonden en elk weekend met een aantal vrienden op een zolderkamertje aan het repeteren waren . Juist , zo moeilijk is het niet . Koop zelf je drank en neem je instrument mee , probeer juist die uitdaging aan te gaan , kom naar onze buitenlucht jamsessie . Speel samen met iemand die je wel eens tegenkwam in een kroeg , maar niet wist dat hij of zij muziek maakte . Natuurlijk gaan mensen niet met een instrument een disco-theek in . Ze komen voor de sfeer , drank en gezelligheid .

  Dat is helemaal niet zo , dat lijkt maar zo . Mensen willen zelf in de belangstelling staan , kijk eens rond in een discotheek of op een festival , je ziet dat mensen wel willen optreden voor een publiek , maar geen kans krijgen .

  Vandaar dat Romke openlucht festivals gaat organiseren , voor de sfeer de drank , de muziek .

  Vergeet vooral niet een instrument , drank , fiets en een tentje mee te nemen .

  Toegang is vrij simpel te omschrijven , 1 fucking euro , puur en alleen om de stroomkosten er uit te halen . Voor de rest is het geheel gratis . . .

  VOORWAARDEN :

  DRANK EN HAPJES ZELF MEENEMEN !

  CONDOOMS WEGGOOIEN IN DE AFVALTONNEN

  KOTSEN IS TOEGESTAAN IN DE SLOOT

  GEBRUIK VAN TOILET IS TOEGSTAAN , DE REST VAN HET HUIS IS HERMETISCH AFGESLOTEN , MOCHT ER SCHADE ONSTAAN AAN SANITAIR EN/OF ANDERE EIGENDOMMEN WORD HET DOORBEREKEND AAN ELK PERSOON DIE ZICH BINNEN HET GEBIED BEVONDEN HEEFT !

  GREETZ. ROMKE

  Word vervolgd . . . ?
   
 2. velvet

  velvet Banned

  Messages:
  4,355
  Likes Received:
  1
  Hey.. ehm.. this is first of all a forum about Amsterdam and the possibilities the city offers.. and second, this is an english forum.. so your post is kinda offtopic here and rude to the english-speaking visitors.. I suggest you edit it and write it in english or move it as a whole to the 'Dutch' forum!

  Peace!
   

Share This Page

 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice