Prosla Sam Maturu!!!!!!!!!!!!!!!!! Gimnazijo Zbogom!!!!!!!!!!!!!!!! JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
ej, hej, mene pa zanima, če kdo od vas pozna Matija Dedića? Jazz pianist, z Brača, če se ne motim. Par albumov je izdal, zadnji je bil pa Tempera - Matija Dedić svira Gibonnija. Matija na albumu svira Gibonnijeve pesmi, ampak so popolnoma spremenjene v jazz in če ne poznaš originalnih Gibonnijevih pesmi ne bi mogel reči, da so njegove. Vam priporočam album v poslušanje ali pa kar nakup, če še ne poznate! Tak prijeten jazz klavir. Sicer je bil pa pred kratkim na naši glavni radio postaji na oddaji Izštekani (Unplugged) in je igral razne komade in se pogovarjal o svoji glasbi ipd. Ma fina stvar moram rečt. Hej, še to me zanima - mi imate za priporočit kakšnega dobrega hrvaškega jazz izvajalca? Ker zaenkrat samo Matija Dedića poznam in mi je bil izredno všeč od prvega poslušanja albuma Tempera dalje. Ajde, lepo se imejte, saj boste zastopili, čeprav je slovensko; jezika sta pač podobna, tudi jaz vaše vse zastopim. Borut
Ajme diko ja tebe skoro nist ne razumijem, zna li itko ovdje slovenski?????? skuzila sam jedino da pita za jazz izvodjace u HR, no ja ih bas i ne znam, zapravo, ne znam ni zast uopce odgovaram ovdje....
Probam lahko u hrvatsko spravit, al moja hrvaščina nije baš dobra. Pitao sam če koji ovdje pozna jazz pianista sa Brača (ili negde u Dalmaciji) Matiju Dedića? Zadnji album od njega bio je Tempera na kojem svira Gibonnijeve pjesme. Album se zato zove 'Tempera - Matija Dedić svira Gibonnija. Pozna koji ovo? I pitao sam još po hrvatskih (ili drugih ex-yu) jazz sviračih. Molim vas, če koji zna kvalitetan ex-yu jazz, naj mi našteje bende. Ma još uvijek(?) mislim, da bi se dalo razumet moju slovenščinu, kao ja razumijem hrvatsko (ajd, govorit ne znam, ma zastopim), jezika sta baš podubna. Hvala! Ajde, Borut
Ajd vazno da se razumijemo, kuzim za Dedica, stvarno je dobar, ne slusam bas jazz, al svaka cast na klaviru je za pohvalu! Od ostalih HR jazzera znam jedino Prohasku, Damira Dicica, Boska Petrovica, i Tamaru Obrovac... uzivaj, ako sam sto pomogla, drago mi je.... usput, nemoj se podcjenjivat, nije ti hrvatski tak los...cula sam i gore e, jako mi se svidja tvoj signature... bok
U, super, hvala, sad moram malo downloadat muziku. Od bolj jazzovskih komadov mi je od Bajage i Inštruktorov dobra Dobro jutro džezeri, poznaješ? I Tamara Obrovac - ovo je jazz? Tamara je baš dobra, poznajem njenu muziku, sam čitao o bbc nagradah za njenu muziku. Svaka ji čast, baš ima finu glazbu. I tebi hvala za ova imena jazzera! Hehe, i ja sam sretan, da se ti svidja moj signature. bok, Borut P.S.: Ovo moram još reči...ja sam 3/8 hrvat; moj stari otac(? grandfather) je čistokrvan hrvat i ja sam do približno mog 12-og ljeta svako lijeto otišao sa njim na more. Ovo je po majkini strani, i po otacovi strani je moj praded (great-grandfather) hrvat. I ovo da 3/8 hrvatske krve. U, kako smo rasistični. Samo sam mogu ovo povedati. Al znaš, ja bi rad bolje govorio hrvatski; podnapise berem na hrt1 i 2 i na drugih tv postajah, ali govorit ja ne znam. I TV-ja ne gledam opasno ogromno, no.
Stvarno mi je drago sto sam ti pomogla....... zgodno je to sto imas i hrvatsko podrijetlo, e i samo da ti kazem - stari otac (grandfather) se na hrvatskom kaze djed! Eto, sad znas jednu novu rijec... pozdrav, navrati cesce u Hrvatsku
i meni je bilo zakon, nikad to necu zaboravit, toliko sam skakala da sam skoro zviznula sa istocne tribine dolje ja ih inace obozavam vec dosta dugo, bas sam sad sretna jer su oni jedini bend na ciji sam koncert svim srcem htjela otic a za koji sam vjerovala da nikad necu imat priliku vidjet, ispunjena mi je veeelika zelja btw, drago mi je da se netko javio
i meni je drago da se netko javio iz HR ja sam bio na travi dolje, fino se culo i stvarno sam uzivao u koncertu nego, si vidjela kad su kreteni pred sam pocetak koncerta bacali one drzace za case? mene je jedan skoro pogodio u glavu...
ma da, bezveze, ja inace imam takvu srecu da me obicno nest pogodi, al ovaj put nije. cudo, kazem ti jos uvijek sam jako sretna , danas je beogradski koncert, dopisivala sam se malo snjima na bijelo dugme forumu, pripremaju se sve u sesnaest, blago njima