and you don't stop. hiphop

Discussion in 'Dutch' started by philosophicalgangsta, Apr 17, 2007.

 1. philosophicalgangsta

  philosophicalgangsta Member

  Messages:
  4
  Likes Received:
  0
  ik ben ervan overtuigd dat vele van jullie neerkijken op hiphop. Waarschijnlijk omdat hiphop eind jaren '90 begon the hypen en uiteindelijk de grootste inkomenbron van MTV en dergelijke is geworden.

  Terwijl hiphop bijna niet verschilt van de hippie cultuur alleen geloofde de zogenaamde "hiphoppers" meer in een beter haalbaar beeld als een eigen cultuur starten en niet de cultuur eromheen te veranderen. Hiphop heeft veel invloeden van de ouders van de grondleggers. Hiphop is orgineel geen muziek style maar onder hiphop valt het 'rap' dat gecombineerd kan worden met elk muziekgenre bekende zijn jazz, electronic & low-fi mixes. Hiphop bestaande uit 4 elementen; breakdance, turntablism, rap & graffiti onder het motto "one love, one cultuur".

  Lateskool probeerd dit beeld weer terug te krijgen en de praatjes over; geld, vrouwen, autos & drugs uit de jeugd te verwerken. Hiphop heeft hier namelijk niks mee te maken maar omdat dit wel het meeste geld opbracht werd het een commercieel gat in de markt. daarom heeft lateskool een community gebouw voor jong en oud om o.a aan de ondergang van de belachelijke commercieele uitbuiting van hiphop te werken. Lateskool is te vinden op: http://www.lateskool.nl http://www.lateskool.com
   
 2. Asmodean

  Asmodean Slo motion rider

  Messages:
  50,554
  Likes Received:
  10,119
  Alle populaire muziek wordt toch uitgebuit en gecommercialiseerd? Zelfs 'hippiemuziek'.
  Maar ik wens je alle succes hoor. Ik zou het alleen niet doen om het huidige beeld van hip hop te veranderen. Misschien was het oorspronkelijk wel geen deel van hip hop, maar nu is het dat gewoon wel. Kwestie van aanvaarden.
  Ik kan me ook niet meer druk maken over emo, alternative en indie rock. Mensen die dat de ultieme vorm van rock vinden moeten dat lekker zelf weten, en zo is het met hip hop ook.
   
 3. Liroy

  Liroy Hip Forums Supporter HipForums Supporter

  Messages:
  560
  Likes Received:
  2
  Succes,

  fop-negers (om het zo maar te omschrijven) die eerst normaal nederlands praaten en nu opeens gebrekkig, en die net doen alsof ze uit "the hoods" komen mogen wat mij betreft even een psychiatrische behandeling ondergaan.
  HipHop, van die mannetjes die met wapens in hun handen een beetje staan te lullen op muziek, zichzelf behoorlijk stoer vinden, en de vrouwen er zo veel mogelijk als een hoer uit te laten zien: dat is hiphop tegenwoordig, veelal ontzettende sukkels.

  Succes als jullie dat beeld eruit willen krijgen.
   
 4. rainbowedskylover

  rainbowedskylover Senior Member

  Messages:
  1,480
  Likes Received:
  0
  ik ben me wel gedeeltelijk bewust van de oorspronkelijke hiphop cultuur en message, public enemy ken wel een beetje. dat spreekt me ook wel aan. ik ben laatst eens op zoek geweest naar goede consious hip hop, maar ik heb eerlijk gezegd nog niet zoveel gevonden.
  het is natuurlijk altijd jammer dat ook deze jeugdcultuur weer commercieel is geworden. succes met jullie doel en ik ga dr ook s ff rondkijken
   
 5. philosophicalgangsta

  philosophicalgangsta Member

  Messages:
  4
  Likes Received:
  0
  public enemy vocht voor precies hetzelfde alleen dan 20 jaar geleden. Hiphop is zo snel dat je een boodschap zelfs een hele filosofie in een lyric van overbrengen. Dat was de oorspronkelijke bedoeling alleen is de boodschap verdwenen bij veel rappers. Daarom is public enemy o.a weer aan het touren ze waren vorige week in Nederland
   
 6. rainbowedskylover

  rainbowedskylover Senior Member

  Messages:
  1,480
  Likes Received:
  0
  zijn ze speciaal weer gaan touren om die gedachte weer nieuw leven in te blazen?
  BTW er is ook nog een sectie hier op het forum die speciaal is gericht op hiphop bij "music", misschien wil je daar ook wel een thread aanmaken
   
 7. Asmodean

  Asmodean Slo motion rider

  Messages:
  50,554
  Likes Received:
  10,119
  Woedt ook een hevige discussie daar over waarom hip hop goed is of niet e.d.
   
 8. Neo-hippie

  Neo-hippie Member

  Messages:
  870
  Likes Received:
  0
  hi mensen,, Hi philosophicalgangsta...
  Ik voel je boodschap wel hoor, ben blij dat er tenminste nog iemand het door heeft, en er nog wel energie voor heeft om mensen dat duidelijk te maken, zelf ben ik daar rond 2002 mee gestopt, want het maakt niet echt geen reet uit...zolang jij nog weet dat Hip Hop Echt kan zijn, en waar het te halen valt.
  Ik was er bij, toen Chuck D een paar jaar geleden een bijna 2 uur durende lezing hield in paradiso over auteursrechten en filesharing etc... zeer intressant, en wat een spreker, (mag je wel verwachten van een rapper;), en dat is gelijk de grootste ergenis aan al die new-skool baas Btjes, Zo veeel woorden gebruiken om zo weinig te zeggen...ook knap...dat zijn ook skills;))
  Anyway, die avond traden ook de Osdorp Posse op (yeahh!) en Sprong Chuck nog het pudium op om Def P's Public Enemy T-shirt te tekenen...
  Rude boy had de CD Presentatie van zijn eigen CD afgezegt om hier die avond te zijn, en traden dus ook nog op, met als toegift, 3 nummers van PE, nou stel je voor, op een podieum, Chuck D, Rude Boy & Def P, Is that fucking Rock 'n Roll history or what!?

  Anyway, ik was er vorige week ook weer bij in de melkweg, Met OP in het voor programma, fantastisch.

  Zelf heb ik bijna geen dope Neder-hop meer gehoord since 2004 ofzo. met uitzondering van de RAMP releases...

  Als je Dope wil, moet je het toch echt (helaas) in het old-skool vak zoeken.
  Ben je toevallig een beetje bekent met;
  De Uitverkorenen?
  Mach & Jesse (onkruid)?
  White Wolf?
  Osdorp Posse?
  Casto
  **Onderhonden**!!? (check dat uit!)

  Anders heb je nog mijn grote vriend Skiggy Rapz, die nu deel uit maakt van Keynote Speakerz...ook dope...
  of X-clan

  maar uh what's your point mate? denk je nogsteeds dat ik neerkijk op hip hop?:D
   
 9. Liroy

  Liroy Hip Forums Supporter HipForums Supporter

  Messages:
  560
  Likes Received:
  2
  Ossdorp Posse kan ik overigens ook niet omheen draaien hoor,
  dat is gewoon geniaal!

  Def P en nog zo'n gast waren 2 weken geleden hier in Zierikzee in Brogum met iets wat "Het beukorkest" wordt genoemd, dat moet verdomme het beste optreden ooit zijn geweest.
  (Het beukorkest is niet puur rap en hiphop overigens, het is alle muziek stylen afgewisseld en/of gecombineerd ;))
   
 10. Neo-hippie

  Neo-hippie Member

  Messages:
  870
  Likes Received:
  0
 11. bird_migration

  bird_migration ~

  Messages:
  26,375
  Likes Received:
  37
 12. Neo-hippie

  Neo-hippie Member

  Messages:
  870
  Likes Received:
  0
  Uh? wat betekend dat?:uhoh2:
  :applause::goodevil::ack:
   
 13. Words with Wings

  Words with Wings Member

  Messages:
  23
  Likes Received:
  0
  zelf opgegroeid met hip hop .. als kleine tiener al moeilijk leren bewegen op de verse grooves van Man Parrish, the Zulu Nation, Egyptian Lover .. gehypnotiseerd door de electrofunk basslines van Newcleus, wakker geschud door Flash ..
  .. en direct door naar de volgende ronde met de serieuzere woorden van PE en BDP, in de Edenhal met de Beasties en RunDMC en dat verdwaasde engelse tuig als voorprogramma .. hoedanook, door Chuck D de geschiedenisboeken ingedoken, zodat ik later weer begreep waar Jungle Bros grappen over maakte. later zelfs 'politieke rap en zwart bewustzijn' als onderwerp van mijn spreekbeurt als eindexamen nederlands gekozen ..

  zoveel bandjes opgenomen in de loop der tijd voor mensen die eerst geen flauw idee hadden waar ze hun neus voor op haalden ..
  .. maar zo verging het ook met de acidhouse en techno, toen ik daar aan verknocht raakte, nadat de hiphop teveel de kant van de G-style opging en DelaSoul alweer in de zon lagen met twee blackleathermedaillons over hun ogen en een nieuwe electronische golf binnen de muziek weer met die hypnotische 303 op de proppen kwam ..


  ... tgw de echte soul kwijt, die ooit door merg en been ging.
  teveel ikkeikke & te weinig zijzijnwij .. en vooral te weinig humor
  .. maar misschien ben ik de laatste jaren te weinig verdiept in deze stroperig geworden stroming om te weten welke juwelen er allemaal in zijn onder gedompeld.

  zet direct 'propaganda' van dead prez op - meeesterrlijk!


  anywave, dat alles even in een notendop ..
  kan iedereen trouwens aanraden om op googlevideo de colleges van KRS One 'bij te wonen' - professor hip hop tha teacha!


  "op aarde vergaarde mijn waarde geen normen maar zwaarden
  om te besparen op woorden en daar kracht te zetten bij daden
  "  .: dont believe the hype :.
   

Share This Page

 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice